Om Liberala Nyhetsbyrån

Vi förser liberala tidningar över hela Sverige med texter till opinionssidorna.
Tonvikten ligger på ledare som kommenterar inrikesfrågor, men vi skriver även utrikeskommentarar och erbjuder en rad andra tjänster som efterfrågas av redaktionerna. Vi strävar efter att ses som en förlängning av redaktionerna själva och bli använda som inspiration, vikarie eller en extra medarbetare.

Varje vardag skriver vi en huvudledare och en kortledare som kan användas osignerat eller signerat. Därutöver levererar vi krönikor, politiska citat ur det dagliga medieflödet och pressklipp från ledare som förtjänar att uppmärksammas.

Redaktionen är tillräckligt liten för att vara snabbfotad och lyhörd inför önskemål från våra kunder och tillräckligt stor för att kunna vara en fullserviceleverantör till opinionssidorna.

 

Medarbetare

SVEND DAHL
Chef
svend.dahl@lnb.se

Svend är fil dr i statsvetenskap och disputerade hösten 2011 vid Stockholms
Universitet på en avhandling om medlemmarnas ställning i dagens politiska partier. Han har tidigare skrivit ledare i bland annat Expressen.

JOAKIM BROMAN
Ledarskribent
joakim.broman@lnb.se

Joakim har de senaste tio åren arbetat som konsult och copywriter inom reklam- och varumärkesbranschen. Tidigare har han skrivit ledare i Upsala Nya Tidning.

PONTUS ALMQUIST
Ledarskribent
pontus.almquist@lnb.se

Pontus studerar juridik vid Uppsala universitet. Han har tidigare skrivit ledare för Upsala nya tidning och Örnsköldsviks Allehanda.

SOFIA NERBRAND
Ledarskribent på frilansbasis

Ordförande för den liberala tankesmedjan Bertil Ohlininstitutet och grundare av tidskriften Neo.

MALIN LERNFELT
Ledarskribent på frilansbasis

Tidigare medarbetare på Göteborgs-Postens ledarsida.


Ägare

Stiftelsen Pressorganisation
Upsala Nya Tidning
MittMedias Förvaltnings AB
Norra Västerbottens Tidnings AB
Nya Lidköpings-Tidningen
Hallpressen AB
Västerbottens-Kuriren