Om Liberala Nyhetsbyrån

Vi förser liberala tidningar över hela Sverige med texter till opinionssidorna.
Tonvikten ligger på ledare som kommenterar inrikesfrågor, men vi skriver även utrikeskommentarar och erbjuder en rad andra tjänster som efterfrågas av redaktionerna. Vi strävar efter att ses som en förlängning av redaktionerna själva och bli använda som inspiration, vikarie eller en extra medarbetare.

Varje vardag skriver vi en huvudledare och en kortledare som kan användas osignerat eller signerat. Därutöver levererar vi krönikor, politiska citat ur det dagliga medieflödet och pressklipp från ledare som förtjänar att uppmärksammas.

Redaktionen är tillräckligt liten för att vara snabbfotad och lyhörd inför önskemål från våra kunder och tillräckligt stor för att kunna vara en fullserviceleverantör till opinionssidorna. Vi håller till på pressvåningen i Riksdagshuset.

 

Medarbetare

SVEND DAHL
Chef
svend@lnb.se | 0730-425678

Svend är fil dr i statsvetenskap och disputerade hösten 2011 vid Stockholms
Universitet på en avhandling om medlemmarnas ställning i dagens politiska partier. Han har tidigare skrivit ledare i bland annat Expressen.

LARS KRISS
Ledarskribent
lars@lnb.se | 072-727 54 40

Lars har tidigare skrivit för Södermanlands nyheters, Katrineholms-Kurirens och Västerbottens-Kurirens ledarsidor. Han är journalistutbildad vid Stockholms universitet (JMK) och har en magisterexamen i historia.

KARIN PIHL
Ledarskribent
karin@lnb.se | 076-763 18 55.

Karin har studerat filosofi vid Uppsala Universitet och är även krönikör på Expressens ledarsida. Hon har tidigare skrivit ledare i bland annat Expressen, Upsala Nya Tidning och VLT.

SOFIA NERBRAND
Ledarskribent på frilansbasis

Ordförande för den liberala tankesmedjan Bertil Ohlininstitutet och grundare av tidskriften Neo.

MALIN LERNFELT
Ledarskribent på frilansbasis

Tidigare medarbetare på Göteborgs-Postens ledarsida.


Ägare

Stiftelsen Pressorganisation
Upsala Nya Tidning
MittMedias Förvaltnings AB
Norra Västerbottens Tidnings AB
Nya Lidköpings-Tidningen
Hallpressen AB
Västerbottens-Kuriren