Liberala Nyhetsbyrån söker ledarskribent

Liberala Nyhetsbyrån förser liberala tidningar över hela Sverige med texter till deras ledarsidor. Vi arbetar nära ledarskribenterna på kundtidningarna, som i många fall också är LNB:s ägare. Till redaktionen söker vi nu en ledarskribent.

Som ledarskribent kommenterar du dagligen svensk inrikespolitik. Det innebär ett stundtals högt tempo och förutsätter en hög grad av prestigelöshet och lyhördhet inför kundernas behov samt förmåga att snabbt kunna sätta sig in i och skriva kommentarer i vitt skilda ämnen. Det kan innebära att du en vanlig arbetsvecka skriver texter om såväl läroplaner och försvarsanslag som personlig assistans och företagsbeskattning.

Vi söker sannolikt dig som är i början av din karriär som liberal opinionsbildare och har hunnit med att sommarvikariera eller motsvarande på en eller ett par liberala ledarredaktioner.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under perioden 1 februari till och med 31 augusti 2020.

För mer information om tjänsten kontakta LNB:s chef Svend Dahl på 0730-42 56 78 eller svend.dahl@lnb.se.  Ansökningarna behandlas löpande och skickas till svend.dahl@lnb.se senast den 28 november.

Läs mer om LNB på www.liberalanyhetsbyran.se.